facebook-pixel

 210 4223330 Καλέστε την WIDE Services για πιστοποιημένες υπηρεσίες e-learning!

Moodle Partner
Menu

DWS Project

Erasmus

DWS Project

Digital Wellbeing @ School

Πρόγραμμα: Erasmus+

Κατηγορία: KA220-SCH - Cooperation partnerships in school education

Διάρκεια: 01.11.2021 – 01.11.2023 (24μήνες)

Εταίροι:  Associazione Nazionale Dipendenze Tecnologiche GAP e Cyberbullismo ODV (Italy), Asteres scrl - società cooperativa (Italy), CEPROF – CENTROS ESCOLARES DE ENSINO PROFISSIONAL LDA (Portugal), IES TORRE ALMIRANTE (Spain), CSI CENTER FOR SOCIAL INNOVATION LTD (Cyprus), WIDE Services (Greece), OSMANIYE IL MILLI EGITIM MUDURLUGU (Turkey)

Ιστοσελίδα: (σε κατάσταση δημιουργίας)

Στόχος έργου
Ο στόχος του έργου «Digital Wellbeing@School» είναι να αυξήσει την ικανότητα των σχολείων και των δασκάλων να ενσωματώσουν την ψηφιακή εκπαίδευση με τρόπο που να προάγει την ψηφιακή ευημερία των μαθητών. Επιπλέον, μέσω της βελτίωσης των ικανοτήτων των δασκάλων, το έργο θα βελτιώσει τις ικανότητες των μαθητών να διαχειρίζονται το χρόνο τους στο διαδίκτυο, να αξιοποιούν στο έπακρο την ψηφιακή μάθηση, να αξιολογούν κριτικά τα μέσα που καταναλώνουν και δημιουργούν, όπως και να αποτρέπουν και να ανιχνεύουν κινδύνους που σχετίζονται με την τεχνολογία ώστε να γίνουν υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες με αυτοπεποίθηση.

Περιγραφή του Έργου

Η ομάδα του έργου θέλει να δημιουργήσει:
1) Πλαίσιο για την Ψηφιακή Ευημερία στο Σχολείο στην Ευρώπη: Παροχή έγκυρων επιστημονικών πληροφοριών, κατευθυντήριων γραμμών, προτύπων, κοινής γλώσσας και σημείων αναφοράς για την εφαρμογή πολιτικών για την προώθηση της Ψηφιακής Ευημερίας και τη διασυνοριακή συζήτηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών. (Αποτέλεσμα έργου 1)
2) Εκπαιδευτικό μάθημα Digital Wellbeing και πλατφόρμα για δασκάλους: Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δασκάλων στη χρήση της ψηφιακής εκπαίδευσης με το να σχεδιάσουν συγκεκριμένες και εγκάρσιες δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακής ευημερίας μεταξύ των μαθητών. (Αποτέλεσμα 2)
3) Αποθετήριο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ψηφιακής Ευημερίας: Δημιουργία αποθετηρίου μαθησιακών δραστηριοτήτων (συμπεριλαμβανομένων εργαλείων αξιολόγησης) με αναφορά στις περιοχές DIGCOMP 2.0 για διευκόλυνση της εφαρμογής πρακτικών Ψηφιακής Ευημερίας σε επίπεδο τάξης και ενσωμάτωσης των δεξιοτήτων Ψηφιακής Ευημερίας στις διδακτικές πρακτικές σε όλη την Ευρώπη. (Αποτέλεσμα 3).
4) Διαδικτυακό παιχνίδι Digital Wellbeing: Προώθηση ατομικού προβληματισμού σχετικά με την έννοια της ψηφιακής ευημερίας μέσω παιχνιδιού, όπου οι μαθητές θα αναλογιστούν τη σχέση τους με την ψηφιακή τεχνολογία και θα εντοπίσουν πιθανούς κινδύνους (Αποτέλεσμα 4).