facebook-pixel


IpHost & WIDE Services
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ:

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ e-learning
γιατί η εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί

Freeclass

Η IpHost, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας στην Ελλάδα και η εταιρεία WIDE Services, ο Πιστοποιημένος Συνεργάτης του Moodle σε Ελλάδα και Κύπρο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, αναλαμβάνουμε μία πρωτοβουλία στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης μας, για να συνδράμουμε με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών οργανισμών που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων.

Συμμετέχοντας λοιπόν με υπευθυνότητα στο συντονισμό των φορέων που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρέχουμε δωρεάν τα απαραίτητα μέσα για σύγχρονη και ασύγχρονη εξ'αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle LMS και του BigBlueButton™. Το Moodle είναι η πιο διαδεδομένη Open Source πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης παγκοσμίως και το BigBlueButton το πιο διαδεδομένο Open Source λογισμικό σύγχρονης εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορονοϊού. Οι μαθητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από τον υπολογιστή του σπιτιού τους στην προσωποποιημένη πλατφόρμα e-learning, στην οποία οι καθηγητές τους θα αναρτούν τη διδακτέα ύλη και θα κάνουν τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο σαν να ήταν στο σχολείο τους.

Η IpHost και η WIDE Services, έχουν υλοποιήσει κατάλληλη υποδομή για να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που παρείχαν μέχρι τώρα τα μαθήματά τους δια ζώσης και να μπορούν πλέον να συνεχίσουν να λειτουργούν εξ'αποστάσεως. Η εμπειρία των δύο εταιρειών εξασφαλίζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Με την προτεινόμενη λύση, οι οργανισμοί θα μπορούν να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου επανέλθουν οι ρυθμοί στην κανονικότητα.

Μέσω των εφαρμογών στην υποδομή μας θα μπορείτε:

  1. Να παρέχετε υπηρεσίες σύγχρονης εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν οι μαθητές του σχολείου σας, του κέντρου ξένων γλωσσών, του φροντιστηρίου Μ.Ε. κλπ, να παρακολουθούν το μάθημα με τον καθηγητή από τον χώρο του και τους μαθητές σας από τα σπίτια του.
  2. Να διοργανώσετε σεμινάρια ή διαλέξεις, επιτρέποντας την συμμετοχή εξ' αποστάσεως σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτά.
  3. Να έχετε δική σας πλατφόρμα για να ανεβάζετε το εκπαιδευτικό σας υλικό.
  4. Να έχετε τεχνική υποστήριξη στην όλη διαδικασία.

Για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω δωρεάν υπηρεσίες, συμπληρώστε στη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση www.iphost.net/freeclass/ τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να σας σταλούν μέσω email οι οδηγίες εισόδου στην πλατφόρμα e-lessons και να μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα.

Μόλις σας σταλούν τα στοιχεία εισόδου, θα μπορείτε να ανεβάσετε ότι εκπαιδευτικό υλικό έχετε στη διάθεσή σας χωρίς κανένα περιορισμό. Η πλατφόρμα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης δίνει την δυνατότητα να ορίσετε μέχρι 3 ταυτόχρονες αίθουσες/ομάδες των 20 ατόμων για live συνεδρίες/μαθήματα. Μπορείτε αυτές τις αίθουσες να τις αξιοποιείτε όσες ώρες της ημέρας θέλετε.

 

Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ΔΕΝ δεσμεύεστε να συνεχίσετε τη χρήση της μετά τη λήξη των εκτάκτων μέτρων.

 

Η συγκεκριμένη παροχή εντάσσεται στα πλαίσια των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει στη χώρα μας και δεν είναι δυνατή η παραμετροποίηση τους για κάλυψη περισσότερων ομάδων/ατόμων μέσω του συστήματος αυτού. Εάν, ωστόσο, οι ανάγκες του εκπαιδευτικού ιδρύματος ή της εταιρείας σας είναι πολύ περισσότερες από αυτές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας ώστε να σχεδιαστεί μια λύση ειδικά για εσάς.

Με αυτή την κίνηση, οι εταιρείες IpHost και WIDE Services θέλουμε να προσφέρουμε στήριξη στον πληγέντα κλάδο της εκπαίδευσης και να δώσουμε μια ανάσα ελπίδας, την οποία έχουμε όλοι ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες.

 

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Τουλκαρίδης, IpHost Chief Technical Officer
Αράπογλου Γιάννης, Γεν. Διευθυντής WIDE Services

 


Btn Activate 01